Nytt skudd på lokalavis-stammen:

Gunnar Thor Oddson Kjøsnes er klar for en sommer med dekking av både små og store nyhetssaker i dalføret. Foto: Oda Cecilie Folde

Møt vår nye sommervikar

Vikvarvingen Gunnar Thor Oddson Kjøsnes (24) studerer for tiden journalistikk ved Universitetet i Stavanger. I sommer skal han få prøve ut livet som lokalavis-journalist i Selbyggen. 

Publisert Sist oppdatert

Han har lagt tilbake sitt første år med journalistikk-studier, og trives foreløpig godt med valget.

– Jeg studerte noe annet tidligere, men har vel alltid har journalistikk i bakhodet. Siden det ikke finnes noe relevante studier i Trøndelag så måtte jeg ta turen ut, og det satt langt inne. Men jeg fant til slutt ut at jeg bare måtte prøve, forteller Gunnar Thor. 

Sport rager høyest

Det å skrive er noe han alltid har hatt sansen for, men han foretrekker journalistisk skriving, fremfor akademisk.

– Jeg liker tanken på å få mulighet til å jobbe med noe man engasjerer seg for, og skrive om det man er interessert i. I tillegg til det å få være med å belyse ting som skjer i samfunnet, forteller journalist-spiren. 

Av alle tema det går an å skrive om, så er det sport som rager høyest for Gunnar Thor. Fotball har vært en stor interesse hele livet, og han har spilt mye selv. I tillegg gikk han idrettsfag på videregående. 

– Det er vel sportsjournalist jeg har aller mest lyst til å bli, men underveis i studiet har jeg merket at det selvfølgelig er interessant å skrive om mye annet også. Men først og fremst sport, ler han. 

Om to år har Gunnar Thor en bachelor fra universitetet, men før den tid skal han ut i praksis. Hvor i landet, og i hvilken avis, han havner da er han usikker på, for det kan være hvor som helst. 

– Hvilke forventninger har du til sommeren som en del av Selbyggens redaksjon?

– Enkelt sagt så håper jeg at jeg blir en bedre journalist; at jeg får prøvd meg på mange forskjellige saker og lærer mye. Jeg ønsker spesielt å bli bedre på fotografering, og ta bilder som fenger. 

– Og forhåpentligvis får jeg skrevet noen saker som folk ønsker å lese gjennom sommeren. 

Powered by Labrador CMS