Debatt

Det regulerte området som benevnes som Sentrum Vest.

Min mening – Mandag i forrige uke ble reguleringsplan for Selbu vest godkjent.

Publisert

Det har lenge vært snakk om Selbu øst der NSB har og har hatt garasjer, verksted og i tillegg har veivesenet flere bygninger der ennå.. Dette er et område som absolutt burde ha vært regulert og rydda opp. Skysstasjonen hører til her i sentrum, og «everksbygget» holder god orden med fin beplantning. Dette skaper trivsel. Når en ser på hele dette stedet forøvrig er det ikke noe pent og ryddig sentrum.

Som nær nabo til gamle Selbu kirke med en fin kirkegård skulle det vært rydda og ordna til her. Det har vært ønskelig med en fin park med gangveier og sitteplasser til hygge og nytte for alle som bur i sentrum og for besøkende og turister som kommer på besøk.

Vi som frekventerer området daglig har bare støvet asfalt å gå på og det er lite tilfredsstillende. Men det må vel en skikkelig dugnad til for å rydde etter NSB verkstedet. Hører at der har det gått mye oljesøl direkte i jorda og det er miljøskadelig. Hvem har ansvaret her? og hvem bør rydde opp?

Det er lettvint og økonomisk rimelig at det er fin, flat matjord når noe skal bebygges. Men er det riktig politikk? I vår tid er det mye snakk om matjord som bygges ned. Firefelts veier skjærer seg gjennom dyrkamark og fine jorder, og dette er for at bilister kan kjøre med over 100 km. i timen.

Vi er nå inne i en koronatid der det meste har stått stille. Kanskje har vi hatt godt av å stanse litt og tenke oss om.

 Det kan komme tider da vi må dyrke noe av maten vår selv og da er det for sent når tusenvis av da. dyrkamark ligger under asfalten. Jeg er så gammel at jeg husker under krigen da dyrka vi poteter og grønnsaker i hagen. Vi som lever i dag må gjøre alt vi kan for å holde MODER JORD i god stand til våre barn som skal arve denne jorda.

Sigrid Juul Røset

Powered by Labrador CMS