Debatt

Godt valg!

Publisert Sist oppdatert

Mandag utløses nok en gang spenningen i et valg, denne gangen et lokalvalg som omhandler kommune- og fylkestingsvalg. Som vanlig i en valgkamp er både temperatur og engasjement til stede, og selv om vi i Selbu også denne gangen har hatt en litt annerledes valgkamp enn det vi tidligere har sett, er de lokale forholdene heldigvis slik at sak for de aller fleste trumfer person og personkonflikter.

Som ordfører gjennom åtte år kan undertegnede slå fast at disse åtte årene har vært en reise der Selbu som kommune har tatt kvantesteg. Utfordringer vi sto ovenfor i 2015 er i dag enten løst eller løser seg uten alt for stor innblanding av det offentlige, og både offentlig og privat sektor har bidratt til en utvikling som gjør at Selbu har et helt annet ståsted i dag enn hva tilfellet var for bare få år siden. Det viktigste de kommende årene, vil være å understøtte den positive utviklingen Selbu er inne i. Se de mulighetene som dukker opp, bygge de bruene og den tilliten som må bygges, og spille på lag med alle aktører som ønsker å utvikle Selbu i positivt retning. Åtte år i ordførerstolen har lært undertegnede at det å være ordfører er en mangslungen jobb. Det er ikke en jobb der en kan dyrke politiske prinsipper, det er ikke en jobb der du starter klokken 8 og avslutter klokken 16, og det er heller ikke en jobb du kan ta «fri» fra når du måtte ønske. Det å være ordfører i en kommune som Selbu er ensbetydende med å ha et engasjement for kommunen utover den politiske dagsorden, du må hele tiden «ville» noe, og du må ha et øye og et øre for alt som rører seg, dette både smått og stort.

Det er heller ingen ordfører som får utrettet noe uten et solid lag i ryggen. I Selbu har vi i årtier hatt pragmatiske realpolitikere med samfunnsengasjement og få, om noen, prinsipielle holdninger. Dette har skapt et sunt politiske miljø der kommunens utvikling har trumfet politiske motsetninger, og det er også det som må til for at Selbu skal forsette den meget positive utviklingen vi er inne i.

Som ordførerkandidat for Selbu Arbeiderparti har jeg et meget solid og kompetent lag i ryggen, der både erfaring og ungdommelig energi er representert. Skulle vi få tilliten til å styre også etter valget kan vi love at vi skal gjøre vårt for å ta Selbu ytterligere steg i riktig retning, og dette gjennom gode samfunnspolitikk til beste for hele Selbu!

Godt valg!

Ole Morten Balstad

Ordførerkandidat Selbu AP

Powered by Labrador CMS