Debatt

I 2005 var det sykkelaksjon for gang- og sykkelvei i Innbygda. 9 år senere startet byggingen av gang- og sykkelbane fra Garberg bru til meieriet. Arkivbilde.

Min mening: Myke trafikanter trenger gang- og sykkelvei

Publisert

FOLKEHELSE: JA
Folkehelseloven trådte i kraft 01.01. 2012.

«Formålet med denne loven er å bidra til en samfunnsutvikling som fremmer folkehelse, herunder utjevner sosiale helseforskjeller. Folkehelsearbeidet skal fremme befolkningens helse, trivsel, gode sosiale og miljømessige forhold og bidra til å forebygge psykisk og somatisk sykdom, skade eller lidelse»

Loven skal sikre at kommune, fylke og stat følger opp folkehelsearbeidet på en forsvarlig måte.

Vi har i dag stor kunnskap om hva forebyggende og helsefremmende arbeid innebærer.

Alle har vi et ansvar for å ta vare på eget liv og helse.

I Selbu har vi rike muligheter til det, gjennom mange ulike aktiviteter og fantastiske naturområder som omkranser bygda.

Men når vi oppfordres til å la bilen stå og heller gå eller sykle til skole og jobb, da kan det føles som at vi gjør det «med livet som innsats» når turen innebærer befatning med Fv705.

Jeg liker å sykle til jobb og andre aktiviteter.

Men: det som skal gi glede og trim, kan ofte oppleves alt annet enn trivelig når tungtransport og annen trafikk presser seg tett forbi langs Fylkesveien. Risikosport kan det i tillegg kalles å skulle forsere hull og store sprekker i veibanen.

Dette er slett ikke en vei egnet for barn og unges ferdsel til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Arbeidet med utbedring av Fv705 som starta i sommer gav optimisme om økt trafikksikkerhet.  Men bedre framkommelighet til fordel for tungtransport og vindmøllepark, gir også fare for økt trafikk og økt fart. Da må det et fysisk skille til, mellom mennesker og biler.

Jeg lurer på hva som skjer framover med tanke på trafikksikkerheten langs Fv705.

Folkehelseloven forplikter, men til hva?

Powered by Labrador CMS